Blogist

reede, 23. september 2016

Frikadellisupp



Tee valmis frikadellitaigen
400 g segahakkliha
kuna mul on juba supis sibul, siis pigistasin sisse küüne küüslauku
1 tl soola
paar keeru pipart
1 muna
1 spl jahu
1 spl riivsaia või viil saia
100 ml külma vett

sega kõik hoolega läbi. Sellest kogusest tuleb umbes   36 frikadelli



Lõika kuubikuteks porgand ja sibul. Ühe inimese kohta võta nt. pool porgandit ja veerand sibulat.

Pane vesi kannus keema

Sulata potipõhjas lusikatäis võid
kuumuta või sees porgand ja sibul ning lisa neile keev vesi.

Lisa loorberileht, paar tera pipart, soola. Riisu vaht.


Haki kuubikuteks kartul. Ühe inimese kohta üks priskem kartul

Kui porgand on poolpehme, kalla supi sisse kartul. Keeda kuni kartul on poolpehme.

Lisa keevasse puljongisse frikadellid. NB! kui lisad korraga palju frikadelle jahutad puljongi maha. seega pane frikadellid supi sisse vähehaaval, vahepeal lase supil uuesti keema tõusta.


Frikadelle on kõige mugavam pigistada supi sisse peo sees.
Aga loomulikult võid ka käte vahel pallikesed valmis veeretada või siis panna pallid supi sisse kastetud lusikaga.

Lase supil keema tõusta. lisa peotäis külmutatud herneid.
Maitsesta.
Lisa maitseroheline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!