Blogist

esmaspäev, 31. oktoober 2016

Piimakissell

Kellele ei meeldiks piimakissell?  Ma arvan, et igaüks, kes käinud koolis, võib sellest rääkida pikki lugusid... Nii hea,  ja ometi kandis see magustoit koolisööklas ainult nõmedaid nimesid...

Vaja läheb
4 klaasi piima (st igale sööjale üks klaas)
3 sl suhkrut ja vanilli
4 spl tärklist

Kui soovid kakao- või kohvikisselli sega suhkur kakao või kohviekstraktiga  ja lahusta kuumas piimas.

Pane paksupõhjalise poti sisse natuke vett. Lase vesi keema ja kalla piim peale.
NB! Piim läheb imekiiresti keema, ole valvel!
Lahusta soojenevas piimas suhkur.
sega  tärklis tassi sees vähese külma veega.

Keeva piima sisse kalla peenikese joana veega segatud tärklis. Sega kogu aeg. Lase hetk pakseneda, aga ära enam keeda.
Kui tükid tulid sisse, siis suru läbi sõela.

Jahuta. Serveeri hakitud pähklite ja hapu moosiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!