Blogist

reede, 16. detsember 2016

Bubert

Bubert
Minu lapsepõlves oli bubert üsna tavaline magustoit, vahepeal aga pikalt põlu all, tänu salmonellaohule.
Salmonella bakter hävib 70 kraadi juures, vähemalt paar minutit kuumutades. Kuigi tänapäeval on munad kontrollitud, siis ole ikkagi ettevaatlik. Eriti kui kasutad nn talumune.

Sellest kogusest tuleb ca 4 portsu

Eralda muna kollane ja valge eraldi nõudesse.
Kui läheb sassi, siis nn rikutud muna pane kollaste hulka*

Keeda tavaline mannapuder. 
Võta paksu põhjaga pott, kalla põhja pisike sorts vett. Lase vesi keema ja lisa 0,5 liitrit piima.
Keeva piima sisse kalla pidevalt segades 2 spl mannat ( võib asendada jahuga)

Lase pudrul paksemaks podiseda ja tõsta kõrvale jahtuma.
Vahusta 2 munakollast
Kalla munakollaste peale kuuma putru, sega.
Kalla segu tagasi potti ülejäänud pudru hulka ja kuumuta, maitsesta suhkruga, vanilliga.
Tõsta kõrvale jahtuma,

Vahusta 2 munavalget.
Sega vahustatud munavalged ettevaatlikult pudru sekka.
Kuumuta.

Serveeri jahtunult moosi või kisselliga.




* Kuidas eraldada munakollasest munavalget.

Kui oled algaja, võta 3 kaussi.
Ühte lähevad valged, teise kollased. Ja kolmanda kausi kohal tee seda eraldamist.

Löö munakoor kiiresti noaga või kausiäärega katki ja keera mõlemad munapooled kohe  horisontaalselt.
Ühes kausikeses on sul nüüd ilmselt munavalge- see kalla valgete kaussi.

Teises on kollane ja valge. Tühja koort kasutades kurna ettevaatlikult kolmanda kausi kohal kollaselt munavalge. Ideaalis jääb sul koore sisse terve kollane.
Kui munakollane läheb siiski katki, siis kalla see segu munakollaste sekka.
Munavalgete kauss peab sisaldama ainult valgeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!