Blogist

reede, 13. jaanuar 2017

Kadri kaerahelbekook

Kaerahelbekook

Muuseas, homme on taliharjapäev. Ehk siis pool talvevarudest peaks olema veel alles.
Aga kui inventuuri käigus selgus, et marju on liig palju, siis on suurepärane võimalus neid teha lihtsaks koogiks:)

Järgnevalt on kirjas ca 20x 20 cm suuruse koogi jaoks min vajalikud kogused. Ses mõttes, et alati võid teha paksemate kihtidega koogi. Vajad kõrgete servadega koogialust.

Kui kavatsed koogi hiljem välja tõsta, siis pane vormi, koogi alla, kas foolium või küpsetuspaber.

Virk perenaine teeb vanillikreemi ja tarretise loomulikult ise ;), aga tegelikult on väga ok, kasutada poepudingit ja poetarretisepulbrit.



1 klaasitäis (täistera) kaerahelbeid
1 dl suhkrut
25 g võid

ca 400 g vanillipudingit või - kastet või keeda keedukreem. Retsepti saad siit
ca 500 ml tarretist
 u tassitäis marju.

Kui kasutad külmutatud marju, võta need sulama.
Tee valmis tarretis ja jäta jahtuma

Sulata pannil või, lisa suhkur ja lase karamellistuda. Nb! ära kõrbema lase, siis jääb mõru
Lisa kaerahelbed, sega hoolikalt
Kalla segu koogivormi põhja.

Kui tarretis on hakanud paksenema.
Määri vanillipuding kaerahelbepõhjale.
Kalla peale hangumahakkav tarretis ning lao peale marjad.
Kadri teeb seda kooki alati mustikate ja vaarikatega. Aga täiesti suurepäraselt sobivad ka muud marjad.
Hoia kooki kuni tardumiseni, ca tund külmkapis.


Vanillikreemi tegemiseks kasuta kas paksema piimakisselli retsepti või keedukreemi retsepti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!