hernesupp |
Nagu kõik traditsioonilised söögid, siis taas on tegemist toiduga, mis võtab aega.
Eelmisel päeval pane külma veega likku
1 dl odratangu
1,5 dl kollaseid kuivatatud herneid
sellest kogusest jagub umbes 2-3 inimese jaoks.
Järgmisel päeva kalla herned- odrad potti, lisa
hakitud porgand
hakitud sibul
ja kui soovid, siis lihane (suitsu) koot või ribitükk.
Kalla peale üsna palju vett, kuna vesi kipub minema aurama.
Lisa teelusikatäis soola
Ja lase keema tõusta. Riisu vaht.
Keera tuli tasaseks ning lase tund poolteist või kaks või isegi rohkem, kui sul on aega, mõnusalt podiseda.
Aeg- ajalt kontrolli veetaset. Kui vaja lisa keevat vett juurde.
Kui supp on valmis, maitsesta lõplikult soola ja pipraga.
Herne juurde sobib ka sinep, tüümian, küüslauk ja/või piparmünt. Seesiis, et ära korraga kõiki maitseid pane, vaid vali neist ikka 1-3 välja:)
Ja nüüd ruttu kelgutama, kuidas sa muidu pikad linad saad :)
Säilitamiseks. Pane kuum supp kuuma desinfitseeritud klaaspurki, sule õhukindlalt ja lase tasakesi jahtuda, enne kui tõstad külmikusse.
Või siis pane supp karpi, jahuta kiiresti rõdul või külmaveevannis ning jahtunud karp pane sügavkülma.
Säilitamiseks teeks mina lihata supi, ja lisaks suitsusingi kuubikud alles serveerimisel.
Ja kui sa kuivanud hernestega mässata ei viitsi, tee hoopis seda 10-minuti hernesuppi:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!