Blogist

esmaspäev, 13. veebruar 2017

Kana riisiga

Vahelduseks üks tavaline igapäevane õhtusöök.
Seda saab teha ka pliidi peal, aga mugavam on visata ahju- see annab aega muude asjadega samal ajal tegeleda.

Iga sööja jaoks üks kanakints või koib.
Kuivata kana köögipaberiga ning
määri naha alt ja ümberringi soola- pipra seguga.

Tulisel pannil, õli sees prae kana igast küljest pruuniks ning tõsta ahjupotti.

Kalla kanale juurde 125 ml (jagub 2- 3 inimesele) riisi
üks kuubikuteks hakitud porgand
hakitud sibul
ja 450 ml vett
siputa riisile teelusikajagu soola.

Pane potile kaas peale ning küpseta ahjus 180 C kraadi juures ca 30 minutit, kuni kana on küps.
Enne küpsetamise lõppu lisa riisile peotäis külmutatud herneid.
Lase seni ahjus olla, hernestel sulada ja toidul maitsestuda, kuni lauda katad.


Natuke horrorit ka selle teema juurde.
Kas teadsid, et enamik salmonelloosi juhtumitest saab tänapäeval  alguse ristsaastumisest. See tähendab, et sama lõikelauda, millel on töödeldud toorest kana, kasutatakse hiljem näiteks toorsalati hakkimiseks.

Toore kana töötlemisel pese kõik vahendid tulise vee ja pesuvahendiga. Ning kõige parem on, kui hoiad liha ja köögiviljade lõikelauad alati erinevad.

2 kommentaari:

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!