Blogist

reede, 3. märts 2017

Leivasupp

Leivasupp
Ja- jah, ma tean küll et sa leivasuppi ei armasta. Aga igaks juhuks ikka.
Kui peaks leiba kätte jääma  ja tahaks midagi magusat.

Kui soovid kasutada rosinaid vm kuivatatud puuvilju, siis pane need likku vähemalt tunniks. Parem, kui üleöö.

Ühe sööja jaoks võta
2 viilu leiba, s,o ca 70 grammi
ja klaasitäis mahlajooki
Kui leotasid puuvilju, siis arvesta nende leotusvedelik sinna hulka.

Parema maitse saad, kui leib on tahke ja/või röstitud. Suurema koguse tegemisel on mõistlik leib riivida, et tükke sisse ei jääks. Väiksema koguse puhul jõuad need kahvli- lusikaga katki suruda.

Pane leib mahla sisse ja pane tasasele tulele keema.
Soovi korral maitsesta- suhkruga, kaneeliga, natukese brändiga...
Keeda, kuni leib on lagunenud ja vedelik niipalju kokku keenud, et konsistents on paras. Arvesta, et jahtudes veel pisut tahkub.

Ettevaatust pritsib.

Valmis supp kalla magustoidukaussidesse.
Serveeri külma piima, hapukoore või vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!