Leivaga salat |
Selle salatiga rikun ma nüüd omaenda reeglit- kasutada ainult Eesti toorainet.
Idee poolest võib ju ka alternatiive otsida. Sidruni asemel hapum mahl või äädikas. Worchesteri kaste? Vürtsikiluvedelik???..
ma ei tea, las olla siis ikkagi erand:)
Salatikaste
Võta puhas kauss või klaaspurk.
Pane sinna küüneke hakitud küüslauku ja pudista basiilikulehti.
Kalla peale väga head õli ja pigista sisse sidrunist mahla. Õli ja sidrun peaksid olema vahekorras 3- 4 osa õli :1 osa mahla.
Kui sa tomatit salatisse ei pane, siis võib olla hapukam, tomatiga võiks olla pigem õli rohkem. Jahvata sisse musta pipart ning lisa sorts worchesteri kastet.
Loksuta segamini,
Soola ära pane, kuna hiljem tulevad soolased lisandid.
Maitse.
Vajadusel lisa hapet/õli.
Leivaga salat |
Salatikastmele lisa juurde törts majoneesi ja klopi väga hoolikalt segamini, Kalla kaste salatile ja sega hoolega läbi.
Kui teed seda salatit tihti, siis tasub korraga valmis segada suurem ports- säilita kaane all, toatemperatuuril nii, et päike ei näe.
Salat
Kalla kuivale pannile seemneid ja lase neil, aegajalt segades ja saputades, röstuda kuni tuleb head lõhna ja kuuled praksumist. Ära kõrbema lase. Kalla seemned jahtuma
Lisa natuke pannile õli ja rösti leivaviil. Tõsta jahtuma.
Rebi tükkideks Frillice vm salat- nb! salat peab olema kuiv(atatud).
Eriti hea tulemuse saad, kui pesed salati, kuivatad ning asetad kilekotis mõneks ajaks veel külmikusse.
Tükelda tomat ja pane kaussi. Praegu on ka redised head, magusad- panen redist ka.
Röstitud leib haki kuubikuteks ja parmesan riivi- pudista tükikesteks. Väga hästi sobib ka mitte kõva juust ja/või hoopis grilljuust.
Puista see kõik salatile.
Aitab süüa nii liha-kana kui ka kala kõrval ja ka niisama on väga toitev.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!