sipelgapesa |
Küpsetamisel peab jälgima, et ei jääks nätskeks. Kuna on üsna niiske, siis tahab pigem madalamal temperatuuril ja pikemat aega küpseda.
Hapukooretainas:
4 klaasi jahu
200 g võid
100 g suhkrut
100 g hapukoort
1/2 tl soodat
1 spl äädikat
Jahu sisse sega suhkur (+ 2 spl kakakod)
lisa sulatatud või, hapukoor
sega kõik hoolikalt läbi
Kalla äädika sisse sooda, lase muliseda- ning kalla segu taigna sisse. sega väga hoolikalt läbi ja pane vähemalt 1ks tunniks külmkappi.
Originaal:
külmast võetud taigen aja läbi hakklihamasina., laota pannile ja küpseta 15-20 min 180 kraadi juures
minu versioon:
mätsi tainas õhukeseks, lõika ribadeks ja säti sipelgapesaks. Küpseta ahjus. NB! see tainas tahab pigem kuivada. seega, kui tekitad paksema kuhja küpseta madalamal temperatuuril pikemat aega.
sipelgapesad |
Originaal:
iiriseid keeta koos piimaga vesivannis 2 tundi, kuni tekib mass. Segada juurde tükeldatud või
minu versioon:
190 g keedetud kondenspiima (karamelli)
60 g võid
samuti keeda, kuni segu muutub paksemaks.
Jahtunud kook kallata iirisekreemiga üle.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!