Seljanka |
Ja mis kartul...
90 alguses töötasin mitmel suvel restoranides, ja nii nagu ka praegu, oli tollal menüü lahutamatu osa seljanka. Nii et võib liialdamata öelda, ma olen seda suppi keetnud tuhandeid kordi.
Kuna toona oli toorainega nagu oli, siis seljanka õnnestus ikkagi kokku keeta.
Ja kui sul on seljataga grill ja chill või pulm või pidu, siis on sul seljankamaterjal omast käest võtta ja terav magus-hapu mõjub järgmisel päeval väga värskendavalt...:)
Supi keetmiseks kulub minutit 10, aga kuna ta on parem, kui saab natuke seista ja maitsestuda, siis ära päris viimasele minutile jäta.
Kogused on antud umbes 4-le inimesele. Proportsioone võid julgelt muuta.
Ühe inimese jaoks arvesta ca 300 g tahket materjali, siis jagub.
Haki ühesuurusteks tükkideks kõik järelejäänud lihakraam - (grill) vorstid, singid, kanad, lihad. u 500 g, Miks mitte ka keedetud neerud :)
Pane kuumavee kann tulele.
Kuumuta poti põhjas vaiksel tulel suurem lusikatäis õli või võid
Lisa kuuma rasvaine sisse 2-3 hakitud sibulat
sega sibulaid, lase neil pehmeneda.
Kui pidulauast jäi järele paprika-tomativiile, siis lisa ka need. keedukartul võtab seistes juurde imeliku maitse, kui see on nii, siis haki ka kartul ja kuumuta koos sibulaga läbi.
Lisa 70 g tomatipastat. Parem, kui kasutad puhast pastat. Kuumuta tomatipastat hetke- kaks.
Kalla juurde keev vesi.
Lisa loorberileht, soola, pipart
Lase keema tõusta.
Kalla juurde hakitud lihakraam, lase keema tõusta ja maitsestuda
Haki 3-4 hapu/soola/marineeritud kurki. Lisa supile.
Seljanka |
Maitsesta lõplikult soola, pipra, suhkru, sinepi ja kurgimarinaadiga.
Enne serveerimist lase supil seista ja maitsestuda. Kuna kasutad keedetud ja valmis toorainet, siis pehmeks peab saama ainult sibul.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!