Blogist

esmaspäev, 3. juuli 2017

Mädarõika ja rabarberiga sea sisefilee

Sisefilee rabarberi ja mädarõikaga
Retseptidee puhuks, kui rabarberit on liiga palju.

NB! kui rabarber on liiga kuiv, siis lase mikrolaineahjus pudiseks ja/või sega õunamahlaga.
Kui kasutad külmutatud rabarberit, siis arvesta, et märg liha pritsib. Ja ongi variant, et kannatad pritsimise ära või siis kuivatad marinaadikihi pealt ära. Või sulatad rabarberi ära. Teed marinaadi viljadest ja vedeliku kallad kastmesse.


jagub umbes 3-le.  sõltub kas ja kui palju lisandeid juurde pakud.

ca 400 g sea sisefileed.
Lõika ära kelmed ( see on see valge kiht seal peal).
Määri sisse
1 spl mädarõikaga
soola-pipraseguga
u 1 klaasi rabarberitükkidega


ja jäta vähemalt 1 tunniks maitsestuma.

Raputa lihalt rabarberitükid.
pane ahi sooja.
Kuumuta pannil õli ning prae lihatükk tulisel pannil igalt poolt pruuniks. Lisa killuke võid ja kasta liha võiga.

Pane liha fooliumist kausikese sisse (et mahlad kõik alles jääks) ahjuvormi ja pane 170C umbes 20 minutiks järelküpsema. Sisetemperatuur võiks olla ca 75C. Enne lahtilõikamist lase lihal rahuneda.

Vahepeal tee kaste.
Kuumuta sibulad poolpehmeks. Kui rabarber on väga hapu, siis lisa sibulale suurem lusikatäis mett.
Lisa marinaadijäägid
ning veel umbes klaasitäis rabarberitükke ning klaasitäis õunamahla.
Lase vedelikult välja keeda ( madalal tulel). Maitsesta soola. pipra mädarõikaga suhkruga.
Ja kaste olemas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!