Blogist

reede, 7. juuli 2017

Vanaema õunakook

Vanaema õunakook

Ilmselt on tegemist maailma lihtsaima koogiga.

Koori ja tükelda õunad - umbes 3-4 tk või rabarberid

Sega
2 muna
0,5 klaasi suhkrut- kogust reguleeri vastavalt sellele, kui hapusid vilju kasutad

Lisa
1,5 klaasi jahu, millest pool kuni kõik võid asendada rukki- või odrajahuga
0,5 tls soola
1 tls küpsetuspulbrit

1 klaas rõõska või haput piima
2 spl õli (võid ka lisamata jätta)

Vanaema õunakook
Sega taigna sisse ka õunad. Soovi korral siputa sisse ka natuke kaneeli.
Küpseta võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormis ca 40 min 180 kraadi.

NB! põhimõtteliselt on see pannkoogitainas. Seega, pigem kalla taldriku- mitte kausitüüpi vormi. Paksus võiks olla max 2 cm, muiudu jääb liiga pannkoogine. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!