Vanaema õunakook |
Ilmselt on tegemist maailma lihtsaima koogiga.
Koori ja tükelda õunad - umbes 3-4 tk või rabarberid
Sega
2 muna
0,5 klaasi suhkrut- kogust reguleeri vastavalt sellele, kui hapusid vilju kasutad
Lisa
1,5 klaasi jahu, millest pool kuni kõik võid asendada rukki- või odrajahuga
0,5 tls soola
1 tls küpsetuspulbrit
1 klaas rõõska või haput piima
2 spl õli (võid ka lisamata jätta)
Vanaema õunakook |
Küpseta võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormis ca 40 min 180 kraadi.
NB! põhimõtteliselt on see pannkoogitainas. Seega, pigem kalla taldriku- mitte kausitüüpi vormi. Paksus võiks olla max 2 cm, muiudu jääb liiga pannkoogine.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!