Rassolnik |
Ka selle supi puhul peaks teoreetiliselt alustama puljongist. Ja kui keedad seda nädalavahetusel ja on aega, siis nii teegi. Pane supikont keema ja toimeta saadud puljongiga.
Aga peale tööd ja õhtul.... tee kas lihavabalt või lisa erinevaid lihajääke.
Rassolnik on hele supp ja nagu nimigi ütleb, peaks sisaldama kurgi soolvett, mis annab iseloomuliku maitse.
Kuna me leppisime kokku, et tegemist on " koduse" supiga. Siis sobib ka hapendatud/marineeritud kurk.
Haki sibulad ja porgandid kuubikuteks
Pane kannuga vesi keema.
Sulata poti põhjas
ca 25 g võid
kuumuta selles, segades
1 priske hakitud sibul
2 hakitud porgand
ca 200 ml riisi
Kui köögiviljad on saanud piisavalt võid, lisa keev vesi.
Lisa loorberilehed, paar tera pipart, soola
Las keema tõusta, riisu vaht
Keera tuli tasaseks ja lase tasakesi podiseda ca 10-15 minutit, kuni porgand on poolpehme
Lisa
3-4 kuubikuteks hakitud kartulit
ca 500 g hakitud lihajäänused. Sobib nii siga kui kana. Kui liha on vähem, pane kartuleid rohkem.
keeda kartul pehmeks.
Lisa
2-3 hakitud konserv/soola/hapukurki
Maitsesta soola, kurgivedeliku, pipra, suhkruga. Vajadusel tugevda maitset puljongifondiga.
Ära enam keeda. Lase pisut maitsestuda, tõmmata.
Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Rassolnik |
Rossolnik riisiga kõlab uudselt, mul käivad rossolnikusse ilmtingimata kruubid, muus osas suht sama.
VastaKustutaNo kessee viitsib eelmisel õhtul mõelda kruupidele ja nende leotamisele :) argiõhtu supp tähendab maksimaalselt 20 minutit valmistamisele :) :)
VastaKustuta100 rassolniku retsepti seas, muide, on ka tatraga variant. Ma pole proovinud, aga peaks. Kõlab samuti " kiiresti" :)