Blogist

esmaspäev, 6. mai 2019

Oder ja Juust. Ahjus küpsetatud juustune odravorm

Klassikaline Mac&Cheese eestipäraselt.
Nipp! Kasuta eeltöödeldud (Baltix) kruupe.

Oder ja Juust

Pane eeltöödeldud oder soolasesse vette keema. 1 kotike = 2 inimest .Peaks aega võtma ca 15 min

Samal ajal keeda valmis bechiamelli kaste

Võta piim toatemperatuurile
Sulata (paksupõhjalises nõus) ca 50 g võid
Lisa puulusikaga segades juurde 1 spl jahu
segu peab jääma ühtlane
Hakka vähehaaval, samal ajal segades, juurde lisama piima
Lase lisatud piimal seguneda ja kuumeneda, siis alles lisa uus ports.
Kokkuvõttes peab konsistents jääma kui vedelamal hapukoorel.

Kokku kulub piima ca väiksem klaasitäis

Pane ahi sooja

Oder on nüüd valmis.

Sega besciamellikastme sisse riivitud või tükeldatud juustu, maitsesta tüümianiga ja pipraga. Juust on ilmselt piisvalt soolane.

kalla oder ahjunõusse- Odra peale kalla kaste. Riputa soovi korral üle riivjuustu või riivsaiaga
Küpseta 200C ca 15 min.
Kõik komponendid on valmis, eesmärk on anda krõbedust.




Lihtsam versioon:
Kui ei viitsi kastet teha.
Klopi lahti 2 muna ja sega klaasi piimaga.
Pane oder juustuga kihiti ja kalla muna- piimaseguga üle.

Edasijõudnutele:
Kalla keedetud oder uuesti potti, lisa sorts valget veini. Auruta, kuni vedelik on aurustunud
Seejärel kastmega ahjuvormi








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!