Blogist

teisipäev, 16. august 2022

Lydia õuna-rabarberi kook

 


Priidu vanaema Lydia retseptikogust ( 1953)

200 gr võimargariini
3 kl jahu
1 muna
1/2 kl suhk
väheke soola.

hakkida ja suruda palliks. Seista 1 tund jaheds

Rullida 1 cm paks. küpset pool küpseks.
Katta 3/4 kg rabarbri, karusmaja ehk õuna kildudega ja raput.
5-6 spl suhk
1/4 teel. kaneeli
üle
ja uuesti ahju
kui kate pehme, siis valada üle biskviiditaigen

panna ahju.
Lõigata soojalt, pannil tükkideks
raput. tuhksuhk vanilje maitsega


Biskviidi taigen

6 muna
1/2 kl suhr ( hiljem parandatud 1 kl)
1 kl jahu

muna kollane õõruda suhkruga vahtu
lisada jahu õõruda veel väheke
lisada 2 spl vett ehk sitr. mahla ja sitr. koort

õõruda veel.lisada vahust muna valged;
segada kergelt ja valada kohe kas eelnevale koogile või

võiga määrit ja jahuga üle riput külma vormi.

Küpseb 20 min. Proovida kuiva noaga küpsust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!