Blogist

esmaspäev, 8. august 2016

Kiired soolakurgid

Pese väga hoolikalt kuuma veega kurgid ja purgid.
Kurkidel võid lõigata ära otsad, siis saavad varem ja paremini maitse kätte.
Seniks, kuni marinaadiga tegeled, pane kurgid külma vette .  
Retsept 1
Lase keema u liiter vett, keevas vees lahusta 1spl suhkrut ja 2 spl soola. Maitse.
Lahuses peab olema tunda mõlemat maitset ja see peaks olema tugevalt soolane.

Retsept 2

Mulle endale meeldivad pigem äädikaga tehtud kurgid:
liitri vee kohta lisan 1 spl suhkrut, 1 spl soola ja 1 spl äädikat.

NB! kui kasutad jodeeritud soola, lähevad küüslaugud siniseks:) Seega pigem eelista jämedat, jodeerimata  ja /või meresoola.






Pane kurgid, küüslauk, kooritud mädarõikajuur, tilli varred- õied ja mustsõstralehed (kui on) purki.
Linnatingimustes olen kurke teinud ka ainult küüslaugu ja tilliga. aitab süüa küll.

Kurgid armastavad tõusta pinnale, seega pane tillivarred pealmiseks.

Kalla peale marinaad/soolvesi.  Kata tolmukindlalt, aga mitte õhukindlalt.
Hoia toatemperatuuril. Paari tunni pärast peaks olema juba  söödavad.

Viktori retsept

lahusta kuumas vees 2 spl soola ja 1 spl äädikat. Vala kuum marinaad kurgi-pipra-küüslaugu-tilli-mustsõstralehtedele.




Linnainimese kiirkurgid
Kurgiaeg hakkab küll läbi saama. Ja sel aastal pole ka pihlakaid. Minul sügavkülmas oli. Kuna mul pole mustasõstralehti ja tilli ( st turult saab, aga seda on siis liiga palju), siis teen nüüd nii

Pese kurgid ja jäta külma vette seisma
Pane kuumaveekann järele

Pane  kurgid ja tammelehed sõelale ning kalla keeva veega üle.
0,5 liitris kuumas veel lahusta 1,5 spl soola

Pane ämbrikesesse tammelehed, pihlakad, küüslauk, till
ja kurgid
Kalla peale soolvesi ja lisa
1 spl äädikat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!