Blogist

neljapäev, 29. september 2016

Argiõhtune kalasupp


Argiõhtu kiire söök. Kogu raskus on köögiviljade tükeldamises, kui kasutad külmutatud köögivilju, siis pole sedagi. Peaks jaguma neljale.

Pane veekann keema.

Kuumuta poti põhjas
Kalasupp
suurem lusikatäis võid
üks suur hakitud porgand
2 peotäit viilutatud porrut
2 peotäit riisi (u 100 ml)
1 hakitud tomat



Kalla juurde keev vesi, lisa paar loorberilehte,
soola ja paar tera pipart
Kui sul pole kalafilee vaid luudega ja/või rookimata kala, siis lisa puljongile ka kala. Kui soovid luud-kondid -nahad pärast välja noppida on nutikas need keerata nt õhukese käterätiku/marli sisse. või siis panna nad puljongisse metallsõela sees.

Lase keema tõusta, riisu vaht ja keera tuli vaiksemaks, et supp tasakesi podiseks

Haki kuubikuteks
2-3 kartulit

kui porgand on poolpehme, lisa kartul. U 10 minuti pärast, kui kartul on pehme
lisa  u 200- 300 g
forell või lõhe või mõni muu kala. 


Lase supil keema tõusta ja keera siis kuumus kinni. Maitsesta supp lõplikult,
Ja söö ära.
kalasupp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!