Blogist

reede, 10. november 2017

Tatra- kukeseenevorm

Tatra- kukeseenevorm

Ideaalne mõnus vormiroog juhuks, kui keetsid kogemata liiga palju tatart.

Kogused on 20 x 20 cm ahjuvormi jaoks.

100 g tatart, keeda pehmeks
ca 200 g kukeseeni.
1 sibul
1 küüslauguküüs
soovi korral veel köögivilju- tomatit, paprikat, herneid, porgandit, peeti....

1 muna
ca 250 ml piima ( suurem tassitäis)
u 100 g hapukoort

Sega keedetud tatar lahtiklopitud muna ja piimaga. Maitsesta korralikult.

Värsked seened. 
Puhasta pintsliga. Minu usk ütleb, et seeni ei tohi pesta.
Tooreid, kuumutamata seeni võiks 4 inimese jaoks olla umbes pool kuni liiter.
Tatra- kukeseenevorm
Lõika suured seened väiksemateks. Pane ilma rasvaineta pannile ja kuumuta seni, kuni vesi on välja auranud. Seejärel lisa õli ja sibul, küüslauk

Külmutatud seened sulata. Ja pane pehmeks sulanud seened koos sibulaga pannile. Ilmselt on sul seened külmutatud võiga, Vähemalt meil on. Seega rasvaine on olemas.
Kuumuta pannil õlis tükeldatud sibul ja küüslauk  ja muu köögivili, kui soovid lisada.

Määri ahjuvorm võiga. Pane alumiseks kihiks tatar, seejärel seened ja pealmiseks uuesti tatar.
Pigista peale hapukoort.
Küpseta 180 C juures ca 30- 40 min, kuni vorm on pealt kena kuldpruun.
Tatra- kukeseenevorm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!