Blogist

neljapäev, 16. november 2017

Kräsupea kook


Kräsupea kokk

Meie kodus oldi selle koogi jaoks liiga laisad. Meil tehti samasugust kooki tavaliste küpsistega- heledaid ja tumedaid, vahele tavalist hapukoort ning peale kakao-suhkru-kuumavee segu.
Tehtud.


Vahusta
4 muna
4 dl suhkruga

Sõelu sisse 6 dl jahu, mille sisse on segatud
1 tl küpsetuspulbrit
Sega ettevaatlikult juurde 400 g hapukoort.

Kalla pool taignast plaadile ja küpseta 180 C juures ca 25
minutit.

Kräsupea kook
Ülejäänud taignale sega juurde 3 spl kakaod. Küpseta samuti küpseks.

Tumedad koogid on mõeldud alumiseks ja pealmiseks kihiks.
Hele jahtunud põhi lõika kuubikuteks ning sega 
1 kg hapukoorega.
Pane segu tumedale põhjale ja kata teise tumeda põhjaga.

Kalla üle sulatatud šokolaadiga või moodusta segu
2 spl suhkrut
2 spl  kakaod
sega läbi
lisa niipalju tulist vett, et segu on kallatav/määritav.

Kräsupea kook
Hoia üleöö külmikus.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!