Blogist

reede, 19. jaanuar 2018

Argiõhtu rassolnik

Rassolnik
Kui jälgid seda blogi juba pikemat aega, siis oled aru saanud, et minu toit peab valmima kiiresti.
Ka selle supi puhul peaks teoreetiliselt alustama puljongist. Ja kui keedad seda nädalavahetusel ja on aega, siis nii teegi. Pane supikont keema ja toimeta saadud puljongiga.

Aga peale tööd ja õhtul.... tee kas lihavabalt või lisa erinevaid lihajääke.

Rassolnik on hele supp ja nagu nimigi ütleb, peaks sisaldama kurgi soolvett, mis annab iseloomuliku maitse.
Kuna me leppisime kokku, et tegemist on " koduse" supiga. Siis sobib ka hapendatud/marineeritud kurk.

Haki sibulad ja porgandid kuubikuteks
Pane kannuga vesi keema.

Sulata poti põhjas
ca 25 g võid
kuumuta selles, segades
1 priske hakitud sibul
2 hakitud porgand
ca 200 ml riisi


teisipäev, 9. jaanuar 2018

Sõrnikud ahjus

Sörnikud
Sõr on vene keeles juust. Nii et pisikesed juustukesed :)

Järgnevalt kaks versiooni.
Üks klassikaline ja teine natuke tervislikum versioon. Ahjus, laisemale perenaisele

Klassikaliselt panni peal.
Taigen
2 muna,
400 g kohupiima
soola, suhkrut
1 dl jahu + paneerimiseks
sisse riivisin ka sidrunikoort

sellest tuleb ca 14 pätsi.

Sega koostisained kokku ja jäta vähemalt tunniks, parem üleöö külmkappi seisma.
Mätsi pätsid, paneeri jahus, et anda kuju ja küpseta tulise õli ja või segu sees. Kuumus ei tohi olla liiga tugev, siis kõrvetab ära ja seest jääb tooreks.
Õli lisa iga kord enne uue laari pannile panemist. Kui päts on pruunistunud, siis lase kaane all järelküpseda.
Kui on kahtlus, et jääb tooreks, pane ahju järelküpsema
Serveeri hapukoorega.

Kas sõrnikuid saab küpsetada ka ahjus?

neljapäev, 4. jaanuar 2018

Plov. Riisiroog sealihaga

Plov
Ma lugesin hiljuti internetist väga huvitavat kirjapilti: blohhf.

Äkki peakski selle roa nimi olema blohhf, et vältida mõttetuid vaidlusi autentsuse üle. Tavaline Eesti koduköögi õhtusöök. Igal omad nipid.

Pane tulele paksupõhjaline pott.
Aja seal kuumaks suurem sorts õli ning viska kuuma õli sisse  4 inimese jaoks kuubikuteks hakitud
ca 300 g sealiha.  

Lase lihal igast küljest pruunistuda, sega. Kui liha on muutunud valgeks, lisa juurde