Lihtne ja maitsev kook inimestele, kes ei taha või kellele ei maitse väga magusad koogid.
Rukki ja šokolaadi kibedus, hapukas rabarber ja krõmpsuvad pähklid loovad imelise koosluse.
Rukkijahu ja kohupiim muudavad selle koogi kergemaks ja tervislikumaks
Rukki- ja rabarberikook
mittemagus, kerge kook rabarberiga
Koostisosad
- Liivatainas:
- 4 dl rukkijahu
- 1 dl suhkrut
- 150 g külma võid, lõigatud väikesteks kuubikuteks
- 2 supilusikatäit kakaod
- 1-2 supilusikatäit külma vett
- 125 g hapukoort
- 800 g kohupiima
- 4 muna
- 1 dl suhkrut
- ca 300 g rabarberit või õunu. Kooritud ja viilutatud
- purustatud sarapuupähkleid
Täidis
Juhised
- Sõelu jahu ning kakao ja suhkur kokku suures kausis, lisa külm või ja hõõru puulusikaga ( või sõrmedega) puruseks taignaks. Lisa 2-3 spl vett ja sega ühtlaseks tainaks. Mähi taigen toidukilesse ja tõsta täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.
- Sega kokku täidise ained
- Kasutage kõrgete servadega vormi. Võta 2/3 taignast. suru see 20 cm läbimõõduga vormi
- Vala täidis põhjale
- haki ülejäänud tainas ja sega pähklitega ja puista pealmise kihina täidisele.
- Küpseta 180 C juures 30-40 minutit
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!