Ma panen siia kirja paar söögiideed, mida olen viimasel ajal üles korjanud ja pidevalt tegema hakanud. Mina nende autor pole, siit- sealt kuuldud retseptid.
Mannovka kook
kuulsin raadiost kui räägiti Peipsiääre söökidest.
3 muna klopi lahti
1 kl hapukoort/jogurtit sega sisse
1 kl manna sisse natuke soola ja soodat(küspetuspulbrit u 0,5 tl) ning kalla muna-kooresegusse
Natuke lase seista, kuni manna paisub. Mina panin koogi põhja ploomi-õuna ja nektariiniviile
Kallasin taigna peale ja küpsetasin. Kulus ca 40 min ja 200 C pöördõhk.
ilmselt saab koogi veel paremaks, kui pool taignast segada kakaoga. Või katta pealt kookoshelvestega
****
Linnainimese kiirkurgid
Kurgiaeg hakkab küll läbi saama. Ja sel aastal pole ka pihlakaid. Minul sügavkülmas oli. Kuna mul pole mustasõstralehti ja tilli ( st turult saab, aga seda on siis liiga palju), siis teen nüüd nii
Pese kurgid ja jäta külma vette seisma
Pane kuumaveekann järele
Pane kurgid ja tammelehed sõelale ning kalla keeva veega üle.
0,5 liitris kuumas veel lahusta 1,5 spl soola
Pane ämbrikesesse tammelehed, pihlakad, küüslauk, till
ja kurgid
Kalla peale soolvesi ja lisa
1 spl äädikat.
****
Kana"pirukas"
ammu unustatud vana, aga Jamie tegi selle veel lihtsamaks ja ma ise korrigeerisin vastavalt oma maitsele. Inglismaa pirukas pole pirukas, taigen on vaid peal. Ja see on supernipp, kuna põhi läheb muidu alati ligaseks.
kanafilee lõika õhemaks ja patsuta ühtlaseks. eesmärk- tükid on ühepaksused.
Jamie määris kana pestoga sisse. Mul pestot pole. Seega minu poolt eesti maitsed
Ahjuvormi pane kanafileed, maitsesta soola- pipraga
haki seened ja sibul väiksemateks tükkideks ja pane kanale.
(Pane peale veel fetajuustu ja peoga pohli. Tekib imeline kreemine kaste. Kui kardad haput, siis raputa peale ka lusikatäis pruuni suhkrut)
ja kata see kõik lehttaigna ribadega (nagu voldid, üks serv on teise peal)
taigen määri õliga, siputa peale seesamiseemneid ja küpseta 20 min 200 C
****
Laisa inimese riis Jamielt.
no muidugi ma teadsin, et ka riisi saab ahjus teha ( ma teen kõik toidud ahjus). Aga kui Jamie selle ette näitas, siis tuli uuesti meelde. Lõpp poti ääres passimisele, kurnamisele jne.
Võta pann, mille saab pista ahju.
Tükelda punane sibul ja hauta õlis pehmeks, kalla sinna
Basmati riisi - ühes kotikeses on 125 g ( 2 inimest)
tomatipastat lisa ca 4 spl ja kuumuta läbi. Jamiel oli päikesekuivatatud tomatipasta. Minu Eesti poodides seda ei müüda.
kalla sorts viina ja lase alkoholil aurustuda
Kalla peale 2 x rohkem tulist vett vs riis. Antud näites siis 250 g kuuma vett
Viska see kõik ahju 200 C ja 15 min
Riis tuleb selline krõbe, mitte pehme. Tasub planeerida kastmed juurde.
***
MKR Pistachio and Strawberry Mousse with a Dacquoise Base - Jenna & Joanna.
Ma ise pole veel proovinud, aga tundub super.
Nemad tegid nii.
Maasikad potti + kuumutada seni, kuni maasikad on sodid (saumiksrit ei näidatud aga kuna pärast tükke sees polnud, siis ju nad ka püreestasid).
Kuuma marjasegu sisse kallati vahukommid.
Segati seni, kuni kommid nn lahustusid. Maitsesta lõplikult
Kallata vormidesse. Pisut peab jahutama, kuna kuumalt ei saa külmikusse panna.
ja tavalisse külmikusse tahkuma
Serveeriti biskviitküpsisega ja marjadega.
***
Kuidas teha pohlamoos mahedamaks
Ma ei pane õuna- pohlamoosi sisse suhkrut.
Aga vahel on õunad hapud või pohlad toorevõitu ja isegi minu jaoks jääb hapu.
Sel aastal proovisin porgandiga.
Nb, porgand vabatahtlikult mehuks ei kee, seega lasin keedetud porgandi saumikseriga püreeks ja siis juba tavapäraselt + õunad + pohlad ja keema.
Eks näis kas ja kaua säilib.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!