Blogist

reede, 10. september 2021

Tatrapannkoogid


Tatar on lihtsalt hämmastav. Ja tatrajahu on sobiv teraviljaasendaja inimestele, kes on tundlikud nisu või muude teraviljade suhtes, mis sisaldavad gluteenivalku.

Ja veel üks saladus. Ida -Eestis öeldakse, et tatar on “viagra”. Tatar on väga tervislik ja eriti kasulik meestele.

Tatar on mu vana sõber ja tarbin seda üsna palju. Tatrajahu, seevastu, oli minu jaoks midagi uut. Ning vähemalt esimesel katsel ma seda poest ei leidnud. Aga kuna tahtsin need pannkoogid kindlasti ära proovida, siis esimese katse tegin nii, et panin tatratangud blenderisse... ärge seda kodus järele tehke :) Sain nad küll ilusasti jahuks, aga tangud on kivikõvad ja lõiketerad nägid päris kõvasti vaeva :)

Lõpuks leidsin sobiva jahu mahetoodete poest. Tulemus tuli maitsev ja suurepärane :) Tatar on pisut pähklimaitseline ja magusa meega serveeritud pannkoogid .. see on lihtsalt jumalik ...)

Tatrapannkoogid

  • Portsjonid: 4-6


Kerged gluteenivabad pannkoogid tatrajahust pühapäevahommikuks

Koostisosad

  • 2 muna
  • 5 dl hapupiima või keefirit või petti või maitsestamata jogurtit
  • 2 dl tatrajahu
  • suhkur
  • õli küpsetamiseks


Juhised

  1. Sega keskmises kausis kokku lahtiklopitud munad, suhkur, jahu ja piim
  2. Lase taignal  10-15 minutit taheneda
  3. Kuumuta praepannil õli. Pann on piisavalt kuum, kui tilk vett hakkab nn särisema ja pritsima
  4. Vala pannile väike kogus tainast ja määri lusikaga laiali. Kui pinnale ilmuvad mullid, pööra ümber ja küpseta koogi teine ​​pool.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!