See imeline kreemine manna- kohupiimakook on minu mehe nn firmakook. Mannapuder lisab maitset ning õhulisust. Tulemus jääb nagu parimatel toorjuustukookidel, samas vähem rammus ning rasvane :)
Manna- kohupiimakoogi retsepti päritolu kahjuks ei mäleta, kui keegi tunneb end autorina, antagu lahkelt teada :)
Koostisaine
- Põhi 20 cm vorm / 24-28 cm läbimõõduga orm
- 100 g külma võid / 120 g
- 210 g jahu ( ca 3,5 dl) / 250 g
- 80 g tuhksuhkrut / 100 g
- 1 munakollane
- veidi soola
- 1 spl külma vett
- 50 g manna
- 400 ml piima /500 ml
- 500 g kohupiima. / 600 g
- 3 muna + munavalge / 4+1
- 60 g suhkrut, NB! maitse
- vanilje ja riivitud sidrunikoor
Täidis
Juhised
- Sõelu jahu, sool ja suhkur suurde kaussi, lisa väikesteks kuubikuteks viilutatud või ja sega ning hõõru kas puulusikaga, köögikombainiga või sõrmedega, kuni taigen on ühtlane.
- Lisa juurde munakollane ja sega tainaks. Vajadusel lisa supilusikatäis külma vett. Mässi kilesse ja jahuta 1 tund külmkapis.*
- aseta seisnud tainas kergelt jahusele pinnale. Rulli tainas lahti. Aseta küpsetusvormi. Suru tainas sõrmedega vormi nurkadesse, ära lõika servi ära. Kuumuta ahi 180C-ni. Täida taignakiht küpsetuspaberiga ja kalla raskuseks peale oad või herned. Küpseta 15-20 minutit, seejärel eemalda ettevaatlikult paber ja oad ning küpseta tainast veel 5 minutit
- Täitmiseks . Keeda mannapuder: lase piim keema, Lisa manna aeglaselt ja pidevalt segades keevale piimale. Hauta madalal kuumusel 4-5 minutit. Maitsesta suhkru ja soolaga. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Toatemperatuurini jahtunud pudrule sega hulka munad, suhkur ja kohupiim. Maitsesta
- Vala täidis põhjale ja küpseta 150 C juures 60 minutit.
* nipp. Tee muretaigen eelmisel päeval valmis. Vormi vorstiks ja pane kilekotiga külmikusse seisma. Kooki tehes lõika taignavorsti otsast terava noaga õhukesed viilud ja kata nendega koogivorm. Jääb rullimine ära ning saab kiiremini.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!