Rukkileiva- ja pohlakook on ehtne ja väga eestimaine kook. Ja mis on oluline: see ei ole küpsetatud kook. Ja mis veel tähtsam; see on kaalujälgijate kook. 🙂Kohupiim ja jogurt on madala rasvasisaldusega, kuid valgurikkad. Kääritatud rukkileib sisaldab B-rühma vitamiine ja häid probiootilisi baktereid. Ja pohlad on vitamiinide ja antioksüdantide allikas.
Ja nüüd unusta see eelmine lugu :) Rukkileiva- pohlakooki tasub valmistada, sest see on maitsev 🙂
Maitset annavad eestimaine kohupiim ja rukkileib ning pohlad. Imeline hapu ja magusa pehme ja krõbeda kombinatsioon.
Pohla- ja rukkileivakook.
Kerge ja lihtne küpsetamata Eesti-hõnguline kook.
Koostisained
- 100 g rukkileiba.
- 50 g võid
- 50 g pähkleid, purustatud
- 3 spl kakaod või 80 g tumedat šokolaadi
- (30 g fariinsuhkrut)
- 300 g kohupiima.
- 300 g jogurtit või koort
- 4 tl želatiini
- 4 spl pohlamoosi või marju.
- (pruun suhkur )
Topping
Juhised
- Riivi leib ja prae pannil võiga lühikest aega, kuni leib on krõbe. Lisa veidi suhkrut ja kakaod või sulatatud šokolaadi. Lisa purustatud pähklid ja sega omavahel.
- Kata koogivorm toidukilega. Suru segu ca 20 cm vormi põhja. Suru puru lusikaga tihedaks vastu põhja. Seejärel aseta vorm 30 minutiks külmkappi, et see tahkuks.
- Valmista želatiin ette. Juhend on pakendil kirjas ning sõltub selelst, aks kasutad pulbrit või zelatiinilehte
- Katteks: sega kohupiim ja koor, maitsesta. Lisa peene joana jahtunud želatiin.
- Võta külmkapist vorm koogipõhjaga ja kalla kreemjas segu selle peale.
- Sega väga ettevaatlikult ja õrnalt sisse pohlamoos.
- Aseta tunniks-paariks külmkappi tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!