Blogist

teisipäev, 17. september 2024

Caldoso, paella



Koos Pepega avastatud ( Marko ei tee oma nalja ;) ) täiusliku risotto, paella ja caldoso saladus 

Caldoso

Riis õlis kuumutada 

Lisa köögiviljapuljong

Lisa mögin (paprika, sibul, küüslauk eelnevalt keedetud)

Suurel kuumusel, sega kogu aeg.

Lõpuks lisa kalad.

 

Hani ahjus

Ahjuplaadile porgand sibul seller jne loorber siseelundid vett

Hani või kalkun maitsestada. Pepu sisse rosmariini ja mandariini. Tiivad all.ahjurestile panni kohale

180 c ca 3tundi


Alumisest osast kaste. Eemalda rasv + jahu puljong.

Õunakook

Autor Maris Fedorov 

 võta 1 klaas mannat, 1 klaas jahu, 1 klaas suhkrut. Sega need omavahel. Riivi 3 suurt õuna. 

Ja alusta kihiti lappimist vormi: 1 klaas kuivsegu ja peale õunad ja nii kolm kihti . Peale lisa või laastud, tee paar auku ja peale vala veidi piima. 

Küpseta eelsoojendatud ahjus 45 min 180 kraadi 

Isiklikult mina eelistan 10% hapukoort peale panemiseks.

Plaadi juustupirukas

Internetist 

Sega kokku tainas:

3 muna

1,5 kl hapukoort (keefiri, jogurtit, rjazenkat)

3 spl õli

1,5 kl jahu

0,5 tl küpsetuspulber

Soola.

Täidiseks tuleb 150g riivitud juustu.


Pool taignast vala vormi, kata juustuga ja ülejäänud taignaga vala üle.

Küpseta 180 kraadi juures 40-50 min.

Mul oli väiksem vorm (21*20cm) ja pirukas kerkis päris kõrgele üles.

Minu mõõduklaas on nõuka aegne "stakan".😄

Pirukas on mõnusa juustusaia maitsega. Mulle isiklikult meeldib jahtunult rohkem kui soojalt.🙂