Sellest blogist leiad lihtsate koduste ja vanaaegsete eesti toitude retseptid, raamatuarvustused ning minu reiside ning matkade kirjeldused.
Blogist
▼
laupäev, 13. august 2016
Kohukestest kohupiimakooki?
Kuna välismaal on kohupiimaga nagu on, aga kohupiimakooki tahaks, siis tuleb mõelda raamidest väljas.
nn Vene poodides on reeglina müügil kohukesed*. Kas kohukestest on võimalik normaalne kook meisterdada?
Üks kohuke kaalub ca 40 g, ja glasuuri on 18-20%, seega 200 g kohupiima jaoks on vaja umbes 7 kohukest.
Kõige paremad importijad on leedukad, aga kahjuks mu kodupoes Leedu kohukesi parasjagu polnud.
Seega võtsin katseks Karumsid. Karumsilt on teatavasti glasuuri eemaldamine keeruline. Aga teistelt soovitan suuremad glasuuritükid ära võtta.
Kuna tegemist oli katsega, siis põhjaga mässama ei hakanud, prooviks sai tehtud ainult ülemine osa nn kohupiimavormina.
Kohukesed pressisin massiks. Lisasin ühe lahtiklopitud muna ja ca 100 g hapukoort *
Kuna glasuur jäi sisse, siis segu oli selline... kahtlast värvi. Ja ka lõpptulemus nn marmorjas.
Aga väga maitsev. Ja kohutavalt magus.
Segu panin võitatud vormi, koogi jaoks tuleks see valada koogipõhjale. Ja küpsetasin 180 kraadi juures u 20 minutit.
Kook on valmis, kui noatera jääb puhtaks.
Valmistoode oli samuti ok. Minu jaoks ülimagus, aga Markole meeldis.
Tulemus: saab küll valmistada kohukestest kohupiimakooki.
*Kuidas kohukest ära tunda?
Eestis on reeglid paigas. Kohukeseks tohib nimetada ainult piimarasvast st kohupiimast valmistatud toodet. Toodet, kuhu on segatud taimerasva, nimetatakse desserdiks. Kontrolli kindlasti koostist. Kui kohupiima asemel on taimerasv, siis sellest kohupiimakooki ei saa. St kooki saab, aga mitte kohupiima.
*Millega asendada Hapukoort?
Erinevates riikides on arusaamine hapukoorest - Smetana ja creme fraichest erinev. Eestis on hapukoor puhas toode ning creme fraiche on paksendatud stabilisaatoritega vms. Paljudes riikides on vastupidi. Smetana on eksootiline toode, mille koostis ei ole meie jaoks harjumuslikult koor ja juuretis.
Hapukoore asemel võib kasutada ka maitsestamata jogurtit, viilit, skyri.....aga nb! meie Eesti tavapärases hapukoores on 20% rasva, seega kasutades jogurtit, saab lahjema tulemuse ning ka erinevates riikides on toodete happesus erinev. Seega loe koostist ja maitse kõike!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!