see supp on Marko tehtud |
Kõigepealt tuleks keeta kanapuljong. Mida kondisem kana, seda parem. Kui sul on ostetud filee, siis pole mõtet puljongiga mässata. Kogust ma täpselt öelda ei oska, nagunii sõltud poes pakutavast valikust, Aga ca 500-600 g kondist kana 4 inimese kohta võiks olla küll. Kui puljongit või liha liiga palju saab, siis pole hullu- pane külma ja kasuta hiljem muudes toitudes.
Pane pestud lind potti, kalla peale niipalju külma vett, et kana oleks kaetud ja aja keema. Riisu vaht ning seejärel keera tuli vaiksemaks ning lase puljongil podiseda vähemalt pool tundi- vähemalt niikaua, kuniks kahvliga tõmmates liha luudelt kätte saad.
Ideaalis võiks keeda lausa tund-poolteist. Aeg sõltub ka kogusest ja linnu paksusest- kui on kopsakam isend, siis kulub ka aega kauem.
Vahepeal käi vaatamas, kas lind on kenasti vee all ja ega kana vett juurde ei taha: kui lisad, siis ainult keeva vett. Hoia veekeedukann käepärast.
Lisa leht loorberit ja paar tera pipart ning soola ka.