Blogist

neljapäev, 21. september 2017

Kurzeme strooganov


Kurzeme stooganov
Seekord teeme kummarduse Lätile.  Ma loodan, muidugi, et ka lätlased ise seda teavad, et selline roog olemas on :)
Kuna ma olen pärit Lõuna- Eestist, siis see ju ongi peaaegu Läti:)

Nelja inimese  jaoks lõika
u 600 g sealiha ribadeks, nii u 0,5- 0,8  paksused. Mulle endiselt meeldib kasutada välisfileed. Kui kasutad kiulisemat ja sitkemat liha, siis arvesta pikema haudumisajaga.
Fileega läheb u 15 minutit, kui sedagi.


Kuumuta pannil õli ja pruunista õlis sealiharibad.
Lisa
1 hakitud sibul 


lisa u 0,5 tassitäit kuuma vett ja lase kaane all haududa.
Kurzeme strooganov
Kui vesi on ära haudunud, sibul ja liha pehme, lisa
1 spl jahu, sega ja lase pruunistuda, kalla vähehaaval, pidevalt segades, juurde veel u pool tassitäit kuuma vett.

lisa 1 ribadeks hakitud hapukurk
Kalla juurde  u 200 g hapukoort 
1 spl adzikat, või paprikapulbrit (seda siis maitse järgi)
Maitsesta soolaga, kurgi-marinaadiga
Kuumuta keemiseni.

serveerida võiks näiteks teise Läti rahvusroaga- kartulipannkoookidega.

Ja soundtrack on  loomulikult! Vello Orumets ja Kurzeme:)








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!