Kurzeme stooganov |
Kuna ma olen pärit Lõuna- Eestist, siis see ju ongi peaaegu Läti:)
Nelja inimese jaoks lõika
u 600 g sealiha ribadeks, nii u 0,5- 0,8 paksused. Mulle endiselt meeldib kasutada välisfileed. Kui kasutad kiulisemat ja sitkemat liha, siis arvesta pikema haudumisajaga.
Fileega läheb u 15 minutit, kui sedagi.
Kuumuta pannil õli ja pruunista õlis sealiharibad.
Lisa
1 hakitud sibul
lisa u 0,5 tassitäit kuuma vett ja lase kaane all haududa.
Kurzeme strooganov |
1 spl jahu, sega ja lase pruunistuda, kalla vähehaaval, pidevalt segades, juurde veel u pool tassitäit kuuma vett.
lisa 1 ribadeks hakitud hapukurk
Kalla juurde u 200 g hapukoort
1 spl adzikat, või paprikapulbrit (seda siis maitse järgi)
Maitsesta soolaga, kurgi-marinaadiga
Kuumuta keemiseni.
serveerida võiks näiteks teise Läti rahvusroaga- kartulipannkoookidega.
Ja soundtrack on loomulikult! Vello Orumets ja Kurzeme:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!