Blogist

reede, 24. november 2017

Kadrikana

Kadrikana
Kes siis ei teaks et Kadripäevakana on kana, mille sisse on topitud hapukapsas :) Iga eestlane ju teab :)

Minu jaoks on terve lind liiga palju, seega versioon fileega. Kõige keerulisem osa on täidise paigutamine rulli sisse. Sealt edasi on ainult rõõm ja lill.
Eeldus on, et kodus on olemas praetud- hautatud hapukapsas.
Toorest võib samuti kasutada, aga see ei küpse läbi, kuna kanafilee saab kähku valmis.
Sa pead sellisel juhul arvestama, et täidiseks jääb krõmps soe hapukapsas või siis tegema sama asja lihaga, mis vajab kauem hautamist. Või traditsioonilisel viisil, nagu vanad eestlased. Ostad terve linnu ja topid selle täis.

Iga sööja jaoks üks kanafilee. 3-le umbes kokku 500 grammi

Lõika kanafilee sisse horisontaalne pragu ja vajuta ta tagurpidi lahti nn liblikaks.
Filee on äärmiselt õrn. Soovitan vasardamiseks panna ta kas kile  või küpsetuspaberi vahele ja ka sellisel juhul hoida hoogu tagasi ja suunata oma raev muudele objektidele :).


Kokkuvõttes peaks sul moodustuma kanafileedest plaat. Selleks peaksid õhemaks vasardama kanafilee keskosad, et plaat oleks ühtlane
Ning pehmeks vasardama liitekohad ja servad, et need üksteisega haakuksid.
Kui suudad selle korralikult ära teha, on tasuks rull, mis küpseb ühtlaselt ja ei vaja sidumist ega lagune ära. Ilmselt see alguses ei õnnestu.

Fileeplaadile määri
ca 100 g mädarõikaga maitsestatud toorjuustu
keeruta pipart

Kadrikana
ca 3-4  spl hapukapsast
peoga jõhvikaid


Nüüd algab kõige keerulisem osa. Rullimine.
Keera lühemad otsad tagasi ja rulli kanafilee rulliks. Igaks juhuks seo rull niidiga ka kinni.

Pane ahi sooja.
Aja pliidil pannil õli tuliseks.
Pruunista kanafileerull pannil tulises õlis igalt poolt. Alusta liitekohast.

Pruunistatud filee läheb ahju järelküpsema.
Ma soovitan ta panna fooliumi sisse. Et kuivaks vähem ja kui juhtumisi jäi mõni auk sisse, siis ei lähe hea kaste ja mahl kaduma. Kui paned ilma fooliumita, siis arvesta küpsetusaeg ca 5 minutit lühem.

Väga hästi sobivad juurde küpseõunad.  Kui ahjuvormil jääb ruumi, pane sinna mõned õunad. Suuremad lõika pooleks,

Küpseta ca 20 minutit 180 C juures. Sõltub pisut sellest, kui paks kanaplaat on.  Kindluse mõttes võid mõõta praetermomeetriga. Sisetemperatuur peaks olema vähemalt 75 kraadi.
Valmis rullil lase natuke tahkuda ja rahuneda.
Eemalda niit
Lõika viiludeks ja söö ära.
Pildil on kana serveeritud koos röstitud kõrvitsaga.

kena Kadripäeva! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!