Blogist

neljapäev, 30. november 2017

Värskekapsasupp. See kiirem versioon

Taas nii lihtne söök, et retsepti ei vaja, aga inspiratsiooniks ja meeldetuletuseks.
Ilmselgelt võid osta supikondi ja keeta kena puljongiga versiooni.

Aga kui söök on vaja valmis saada poole tunniga, tee hoopis nii.
Supi võid teha täiesti lihavaba. Kui aga soovid siiski midagi tummisemat, siis minu meelest sobivad kapsaga imehästi igasugused vorstilised.  Aga miks mitte ka hakkliha või suitsuliha või...


Hea toon näeb ette, et supi sees võiks kõik komponendid olla ühe kujuga. Kuna supis on kapsas, siis võiks need olla ribad. Kui sul on olemas köögikombain ja keedad suppi suuremas koguses, siis lase juurikad näiteks läbi jämedama riivi. Väiksema koguse jaoks tuleb ise hakkida :)
Allolevast jagub 4-le.



Pane veekannuga vesi keema.

Sulata potipõhjas
1 suurem supilusikatäis võid
1 priske hakitud porgand
1 priske hakitud sibul
( kui kasutad hakkliha, siis lisa ka see)

Kui komponendid on kuumenenud, lisa keev vesi
Lisa loorberileht, paar pipratera ja sool
Lase keema tõusta, riisu vaht ja alanda kuumust, et supp mõnusalt podiseks.

Haki
3-4 kartulit
Üks veerandik s.o. paar peotäit kapsast. 


Kui porgand on poolpehme, lisa kartul ja kapsas.
Keeda, kuni kõik on pehme- u 10 minutit.
Lisa hakitud lihakraam ja lase maitsestuda. Keera kuumus kinni.
Maitsesta, lisa rohkelt tilli ja söö ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!