Kartuliporss |
Ma vean kihla, et sa oled seda sööki või sarnast, sada korda söönud, aga sul polnud aimugi, et seda niimoodi kutsutakse:)
Mina ka ei teadnud. Leidsin selle nime täiesti juhuslikult Eesti Rahvustoitude raamatut sirvides.
See on see toit " kuidas kasutada järelejäänud kartuliputru". Loomulikult võid pudru keeta nullist. Retsepti leiad siit:
Nelja sööja jaoks
Lõika
ca 150-200 g liha viiludeks.
1 sibul, soovi korral
Kuivata liha köögipaberiga. Ja prae tulises õlis pannil mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga. Parem on serveerida, kui lõikad liha ribadeks.
Kui soovid lisada ka sibulat, hauta sibul pannil poolpehmeks.
Sega ca
500 g kartuliputru
1 munaga
2 spl hapukoorega
kui soovid, siis lisa ka riivjuustu.
Pane ahjuvormi põhja liharibad (ja poolpehme sibul) ja kalla peale kartulisegu. Kui soovid, siis puista peale riivleiba.
Küpseta 200 C juures ca 15- 20 minutit, kuni pealt on kenasti kuldpruun.
Kartuliporss |
Ja et asi kõrbema ei läheks kata puder fooliumiga ning lase alles lõpus pruunistuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!