Blogist

kolmapäev, 13. detsember 2017

Kass Arturi Kook. Revised


Kass Arturi kook
Eestil ja maisil pole just palju ühist.
50 datel üritas Hrustsov keerata ümber jõgesid ja panna kogu suur nõukogudemaa maisi kasvatama. Kasvatame tänaseni.. loomasöödaks:)
Aga kuna kliima soojeneb, siis mine tea, ehk on ka Eesti varsti maisimaa.

Lisasin selle retsepti põhjusel, et see on ikkagi osa Eesti ajaloost, ühisest mälust ja lapsepõlvest.  Kuna seal välismaal pole ilmselt õigeid iiriseid ega ka maisikepikesi, siis tegin versiooni pop-corniga.
Ja ausalt. Nii on isegi parem. Popcorn on soolane ja kogu see värk ei ole enam nii magus. Proovi järele.

180 g karamelliseeritud keedetud magusat kondenspiima. Kui elad Eestis otsi seda toodet .
          Välismaal peks pakil olema kirjas dulce de leche
50 g võid
ca 50 g popcorni. Täpset kogust on raske öelda, kuna see on ju imekerge. Aga umbes, silma järgi kulub nii palju.


Paksupõhjalises potis, vaiksel tulel sulata või ja lisa sinna karamell. Sega puulusikaga ca 15 min, kuni karamell muutub paksuks ning lööb poti küljest lahti.

Kass Arturi kook
Sega karamell maisiga. Veereta küpsetuspaberi sees rulliks ja pane üleöö külma.
Ongi valmis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!