Klassikaline Mac&Cheese eestipäraselt.
Nipp! Kasuta eeltöödeldud (Baltix) kruupe.
Oder ja Juust
Pane eeltöödeldud oder soolasesse vette keema. 1 kotike = 2 inimest .Peaks aega võtma ca 15 min
Samal ajal keeda valmis bechiamelli kaste
Võta piim toatemperatuurile
Sulata (paksupõhjalises nõus) ca 50 g võid
Lisa puulusikaga segades juurde 1 spl jahu
segu peab jääma ühtlane
Hakka vähehaaval, samal ajal segades, juurde lisama piima
Lase lisatud piimal seguneda ja kuumeneda, siis alles lisa uus ports.
Kokkuvõttes peab konsistents jääma kui vedelamal hapukoorel.
Sellest blogist leiad lihtsate koduste ja vanaaegsete eesti toitude retseptid, raamatuarvustused ning minu reiside ning matkade kirjeldused.
10 kõige populaasremat retsepti selles blogis
Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...
esmaspäev, 6. mai 2019
pühapäev, 5. mai 2019
#MidaÕhtuksSüüaTeha Kapsašarlotka
Taas, retsept on internetist. Ja tegelikult on šarloti loogika pisut teine. Taigna peaks jätma alla ja peale ning täidise sisse panema. Aga nii on maitsvam.
Siia sobib värske st uus roheline peakapsas. Vana kapsaga tehes jääb kapsale küpsetusaeg pisut lühikeseks, peaks eelnevalt pisut hautama.
Kapsašarlotka
Kogused 2-le
Pane ahi sooja
Haki sibul ja küüslauk ning pane pannile õliga madalale kuumusele hauduma
klopi lahtu 3 muna
sega sisse 3spl hapukoort
2 spl majoneesi
Haki kapsas ribadeks ja viska sibula juurde. Sega läbi. Maitsesta soola. pipra, tilli ja tüümianiga
Pane munasegu epale
3 spl jahu
sega jahuga läbi 1 tl küpsetuspulbrit
ja soola
sega kõik korralikult läbi
Kalla kapsad sisse ning kummuta kogu segu ahjuvormi
Küpseta ahjus 180 C 30 min
Siia sobib värske st uus roheline peakapsas. Vana kapsaga tehes jääb kapsale küpsetusaeg pisut lühikeseks, peaks eelnevalt pisut hautama.
Kapsašarlotka
Kogused 2-le
Pane ahi sooja
Haki sibul ja küüslauk ning pane pannile õliga madalale kuumusele hauduma
klopi lahtu 3 muna
sega sisse 3spl hapukoort
2 spl majoneesi
Haki kapsas ribadeks ja viska sibula juurde. Sega läbi. Maitsesta soola. pipra, tilli ja tüümianiga
Pane munasegu epale
3 spl jahu
sega jahuga läbi 1 tl küpsetuspulbrit
ja soola
sega kõik korralikult läbi
Kalla kapsad sisse ning kummuta kogu segu ahjuvormi
Küpseta ahjus 180 C 30 min
laupäev, 4. mai 2019
Kodujuustupirukas
Kodujuustupirukas on kerge ja õhuline õhtusöök, aga sobib ka lisandiks lihale/kalale.
Mida vähegi võimalik, teen ma ahjus, kuna ma ei viitsi pliita taga passida. Ahi annab vähemalt pool tundi vaba aega trenniks, meigieemalduseks, laulmiseks., kassiga suhtlemiseks.. ja kütab toa soojaks. Mis Eesti suvede puhul pole just väheoluline.
Retsepti autor ma pole, leitud kusagilt internetist. Kui tunned ära enda retsepti, anna mulle palun teada.
Kogus 2-le.
Kodujuustupirukas
Pane ahi sooja
sulata mikrokas ca 100 g võid
Klopi segamini 3 muna
Sega sisse 300 g kodujuustu
ca 100 g riivjuustu
4 spl hapukoort
1 dl jahu
ja nirista sisse sulavõi
Maitsesta soola ja pipraga
Kalla segu ahjuvormi. Riputa üle riivjuustuga
Küpseta 200C 30-40 minutit
Mida vähegi võimalik, teen ma ahjus, kuna ma ei viitsi pliita taga passida. Ahi annab vähemalt pool tundi vaba aega trenniks, meigieemalduseks, laulmiseks., kassiga suhtlemiseks.. ja kütab toa soojaks. Mis Eesti suvede puhul pole just väheoluline.
Retsepti autor ma pole, leitud kusagilt internetist. Kui tunned ära enda retsepti, anna mulle palun teada.
Kogus 2-le.
Kodujuustupirukas
Pane ahi sooja
sulata mikrokas ca 100 g võid
Klopi segamini 3 muna
Sega sisse 300 g kodujuustu
ca 100 g riivjuustu
4 spl hapukoort
1 dl jahu
ja nirista sisse sulavõi
Maitsesta soola ja pipraga
Kalla segu ahjuvormi. Riputa üle riivjuustuga
Küpseta 200C 30-40 minutit
Tellimine:
Postitused (Atom)