Lõhepirukas |
See imeline kalapirukas oli pikka aega mu nn leivanumber.
Nüüd tegin jälle üle pika aja. Retsept on usutavasti pärit kusagilt lehesabast.
Aga selle tegemine on nii lihtne, et retsepti pole õieti vajagi.
4- le inimesele osta
ca 600-g kalafileed. Lõhe või forell. Ja kui oled rikkam, siis miks mitte ka mõni valge kala. Luud noki välja.
Mul ei ole meeles, kas sa kalalt nahka oskad maha lõigata?
Võtmesõna on VÄGA terav nuga. Ja tera peaks olema pikk, väikse noaga ära nüsima hakka.
Pane kala kõhtupidi lõikelauale.
Alusta saba poolt. Suru nuga ettevaatlikult naha ja liha vahele
ja hakka tasakesi- vasaku käega nahka maha sikutades ja teise käega noaga edasi surudes, nuga tihedalt vastu kalaliha, tõmbama.
Mõnedel kaladel tuleb nahk iseenesest nimoodi tõmmates ära. teisel peab noaga kaasa aitama.