Minu jaoks on kõrvits viljana niigi liiga magus ja ma eelistan pigem magus- haput, kui kompotilaadset kõrvitsasalatit.
Aega kulub ca 15 minutit + kõrvitsa hakkimine
ca 1 kg kuubikuteks hakitud kõrvitsat ( umbes 3 liitrit)
0,5 l vett
3 spl suhkrut
2 nelgitera
2 vürtsitera
1,5 spl äädikat 30%
Aega kulub ca 15 minutit + kõrvitsa hakkimine
ca 1 kg kuubikuteks hakitud kõrvitsat ( umbes 3 liitrit)
0,5 l vett
3 spl suhkrut
2 nelgitera
2 vürtsitera
1,5 spl äädikat 30%
Kui kogu kõrvits ei mahu korraga potti, siis kasuta suuremat vee kogust ning lisa kõrvits jupiti. Keeda marinaadis pehmeks, pane purki, lisa järgmine ports jne. Kuna vedelik aurustub, siis tee rohkem marinaadi.
0,5 l vett 150 g suhkrut /1-1,5 spl äädikat
0,75 l vett 300 g suhkrut /3 spl äädikat
Pane vesi keema
0,75 l vett 300 g suhkrut /3 spl äädikat
Pane vesi keema
lisa maitseained v.a äädikas
ja hakitud kõrvits.
Pese purk ülipuhtaks.
Kui kõrvits on pehme (NB! paar minutitr!), lisa äädikas, maitse.
Vajadusel lisa veel maitseid. Peab olema pisut liiga kange.
Pane kõrvits purki ning sulge kaanega.
Pese purk ülipuhtaks.
Kui kõrvits on pehme (NB! paar minutitr!), lisa äädikas, maitse.
Vajadusel lisa veel maitseid. Peab olema pisut liiga kange.
Pane kõrvits purki ning sulge kaanega.
1,1-1,3 kg puhastatud kõrvitsast ja 1/2 l marinaadist saab 3x 0,5 liitrist kõrvitsahoidist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!