Hapukapsasupp |
Ja kui liha ära jätta saab sellest väga toeka taimetoidu.
Ideaalne, kui sul on juba olemas
keedetud hapukapsas.
Siis on vaja juurde keeta peotäis tangu- kui valid eeltöödeldud tangu, kulub selleks 20 minutit.
Ja seejärel ühendada omavahel potis kapsas- tangud- ja näiteks suitsukondid. Kui kapsas pole porgandit, siis riivida maitseks sisse ka porgandit.
Soola, pipart ja nii et hea saab.
Lase pisut podiseda, et supp maitsestuks.
Toore hapukapsa puhul varu minimaalselt tund. Parem poolteist ja kaks
Mida kauem supp keeb, seda parem ta tuleb.
Nelja jaoks varu ca
500 g kondisemat liha. pekk teeb samuti maitsele ainult head
pool klaasi tangu
ca 500 g hapukapsast
Pane kõik kraam potti. Kalla peale külma vett. Vett pigem rohkem, kui vähem.
Lase keema ja riisu vaht.
Seejärel keera tuli tasaseks, et supp mõnusalt podiseks ja jäta seniks, kuni kapsas ja tang ja liha on pehmed.
Pane juurde maitseained- soola, suhkrut, pipart. Natuke sinepit ja pits viina.
Riivi juurde porgandit, kui seda kapsas pole.
Virk perenaine hautab porgandi enne veel või sees kollaseks.
Serveeri hapukoorega.
Kiire hapukapsasupp -
VastaKustutaKoori 3-4 kartulit ja lõika viiludeks (või mis iganes ;)), pane vähema veega keema. Sel ajal puhasta väike sibul, haki, pane õli või rasvaga praadima. Võta keskmine porgan, riivi ja lisa klaasistunud sibulale. Kartul pehme? Lisa kartuli juurde pooleliitrina purk poe mulgikapsast. Aja keema la lisa praetud sibul ja porgand. Las keeb vaikselt 10-15 minutit! Maitsesta soola/ suhkruga omal soovil!
Kausikese kohta supilusikas hapukoort ja kuum supp peale!
Minule igastahes maitseb! Eriti talvel - saab ruttu sooja ;))
Tänan retsepti jagamast!! :)
Kustuta