Makaronivorm |
see oli mu lapsepõlve lemmiksöök.
Ema tegi seda alati ahjupotis. Ja nii krõbedaks, nagu see oli tol ajal, ei õnnestu mul kunagi seda enam saada.
Loomulikult võib räime asendada suvalise suitsukalaga.
Kogused on antud 20,5 x 20,5 vormile. Ja sellest jagub vabalt vähemat neljale sööjale.
Keeda 0,5 liitrit tooreid makarone pakil oleva õpetuse järgi soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Parimad on sarvekesed. Aga ilmselgelt sobivad misiganes meeldivad sordid.
Puhasta ca 400 g suitsuräimi nahast, peast ja selgroost. Kui soovid haki kalatükid ühtlasemaks.
Pane ahi sooja
Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaia või riivleivaga
klopi lahti
1 muna
1 klaasi piimaga
maitse makarone ja kala, kui makaron on liiga mage, siis lisa piima sisse veel pisut soola. Keeruta sisse musta pipart.
Pane alumiseks kihiks makaronid, vahele kalakiht ja pealmiseks kihiks jälle makaronid,
Kalla peale muna- piimasegu.
Pane peale võitükikesi ( kokku u 25 g)
makaronivorm |
Küpseta 175C (pöördõhk) juures ca 30 -40 minutit, kuni vorm on kenasti kuldpruun.
Haki valmis salatid ja söö!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!