Malle kohupiimaküpsised |
Lihtne teha, vähe komponente. Ja pane tähele, et taignas pole maitseained. see tähendab, et maitse on neutraalne ja vaid lisandid, mida sa ise valid, määravad, millise maitsega küpsised saad.
Sellest kogusest tuleb u 14 küpsist
200 g kohupiima
150 g võid, toatemperatuuril
200 ml jahu
sega ained omavahel hoolega läbi.
Vooli tainas u 2-3 cm paksuseks voolikuks.
Lõika viiludeks.
Rulli viil jahuga ülepuistatud laual jahuse rulliga õhukeseks kettaks.
Puista kettale täidis.
Keera ratas pooleks ja siis veelkord pooleks.
Küpseta ahjus 175 C pöördõhuga ca 20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.
Originaalretseptis
oli täidiseks suhkru- kaneelisegu
Minu pildil
must sool ja köömned. NB! ole soola doseerimisega etevaatlik :)
Malle kohupiimaküpsised |
Kas nende küpsiste jaoks on kindlasti vaja päris kohupiima, või ajaks ka kohupiimakreem asja ära?
VastaKustutaMa pole kohupiimakreemiga proovinud, aga ma arvan, et see võiks olla päris okei. Ilmselt peab jälgima nn vedelust ja vajadusel jahu juurde leiama, et oleks vormitav ja rullitav.
KustutaEDu :) ja anna siis teada :)
Mul on nüüd küpsised järgi proovitud. Kohupiimakreemiga õnnestus tainast teha küll, kuigi jahu kulus tõesti rohkem. Kui palju täpselt, ei teagi, panin tunde järgi. Ma arvan, et seda tainast annaks teha ka hapukoorega.
VastaKustutaKüpsised maitsesid hästi, tegin alustuseks suhkru ja kaneeliga variandi. Aga nende vormimine oli minu jaoks liiga tüütu. Ma arvan, et kasutaks sama tainast edaspidigi, aga siis võtaks mingi lihtsama mooduse küpsiste saamiseks.
Jah nõus :)Kuna ma tegin täpselt ämma retseptivihiku järgi, siis jõudsin samale järeldusele. Et lihtsam on voolida vorst, lõigata sealt otsast viilud ja asi tehtud.
VastaKustutaAga vanasti olid perenaised usinamad ja viitsisid mässata :) :)