10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

laupäev, 14. aprill 2018

Šokolaadi- rabarberikook


See on üks mu lemmikkooke.
Hämmastav kombinatsioon magusast ja kohevast biskviidist ja krõbedast põhjast.

Mõru šokolaad täiendab haput ja magusat rabarberit.


Šokolaadi rabarberikook

  • Portsjonid: 4-6
  • Raskusaste: lihtne

Värske, kerge rabarberi- ja šokolaadikook



Koostisosad

    Liivatainas:
  • 4 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 150 g külma võid, lõigatud väikesteks kuubikuteks
  • 3 supilusikatäit kakaod
  • 1-2 supilusikatäit külma vett

  • Biskviit

  • 4 supilusikatäit suhkrut
  • 4 muna
  • 4 supilusikatäit jahu
  • ca 300 g rabarberit  või õunu Kooritud ja viilutatud + veidi suhkrut

Juhised

  1. Sõelu jahu ja kakao suurde kaussi, lisa külm või ja suhkur ning hõõru puulusikaga ( või sõrmedega) puruseks taignaks. Lisa 2-3 spl vett ja sega ühtlaseks tainaks. Mähi taigen toidukilesse ja jahuta täidise ettevalmistamise ajal külmkapis.
  2. Valmista ette rabarber: koori ja viiluta.
  3. Kuumuta ahi. Pane tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud  vormi (ca 20 cm).
  4. saputa peale rabarberid ja puista peale suhkur (ja kaneel)
  5. küpseta 200 C juures 15-20 minutit, kuni põhi on krõbe ja rabarber pehme
  6. 6. Kuni kook küpseb, valmista biskviit. vahusta suhkur ja munad heledaks vahuks.
  7. Sõelu jahu ettevaatlikult segades munavahu hulka
  8. Vala biskviit koogile. ja küpseta 180 C juures 8-10 minutit, kuni biskviit on kollakaspruun ja valmis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!