See on üks mu lemmikkooke.
Hämmastav kombinatsioon magusast ja kohevast biskviidist ja krõbedast põhjast.
Mõru šokolaad täiendab haput ja magusat rabarberit.
Šokolaadi rabarberikook
Värske, kerge rabarberi- ja šokolaadikook
Koostisosad
- Liivatainas:
- 4 dl jahu
- 1 dl suhkrut
- 150 g külma võid, lõigatud väikesteks kuubikuteks
- 3 supilusikatäit kakaod
- 1-2 supilusikatäit külma vett
- 4 supilusikatäit suhkrut
- 4 muna
- 4 supilusikatäit jahu
- ca 300 g rabarberit või õunu Kooritud ja viilutatud + veidi suhkrut
Biskviit
Juhised
- Sõelu jahu ja kakao suurde kaussi, lisa külm või ja suhkur ning hõõru puulusikaga ( või sõrmedega) puruseks taignaks. Lisa 2-3 spl vett ja sega ühtlaseks tainaks. Mähi taigen toidukilesse ja jahuta täidise ettevalmistamise ajal külmkapis.
- Valmista ette rabarber: koori ja viiluta.
- Kuumuta ahi. Pane tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (ca 20 cm).
- saputa peale rabarberid ja puista peale suhkur (ja kaneel)
- küpseta 200 C juures 15-20 minutit, kuni põhi on krõbe ja rabarber pehme 6. Kuni kook küpseb, valmista biskviit. vahusta suhkur ja munad heledaks vahuks.
- Sõelu jahu ettevaatlikult segades munavahu hulka
- Vala biskviit koogile. ja küpseta 180 C juures 8-10 minutit, kuni biskviit on kollakaspruun ja valmis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!