Ma olen aru saanud, et vanadel eestlastel oli mingi teema odraga. Oli siis kas ristsed või Kadripäev, ikka viidi külakostiks tangu-kruubiputru. Et oleks ikka õnne ja raha ja armastust.
Vanadel eestlastel usutavasti veini polnud, aga see annab spetsiifilise hea maitse. Kui ei taha, siis võib kasutada ainult puljongit.
Kui kasutad naturaalset st mitte eelkeedetud otra, siis pane üleöö vette likku.
225 g odrakruupe või odratangu (leotatud või siis osta eeltöödeldud spets pakis, saab aru selle järgi, et keetmisaeg on 20 min). See on umbes tassitäis
50 g võid
1 sibul
2 küünt küüslauku
100 ml valget veini
700 ml puljongit (kui sul pole külmikus puljongit?!:) siis tee see veest ja kanafondist)
50 g kõva juustu- Forte, Parmesan vms
tüümian
Vanadel eestlastel usutavasti veini polnud, aga see annab spetsiifilise hea maitse. Kui ei taha, siis võib kasutada ainult puljongit.
Kui kasutad naturaalset st mitte eelkeedetud otra, siis pane üleöö vette likku.
225 g odrakruupe või odratangu (leotatud või siis osta eeltöödeldud spets pakis, saab aru selle järgi, et keetmisaeg on 20 min). See on umbes tassitäis
50 g võid
1 sibul
2 küünt küüslauku
100 ml valget veini
700 ml puljongit (kui sul pole külmikus puljongit?!:) siis tee see veest ja kanafondist)
50 g kõva juustu- Forte, Parmesan vms
tüümian
- Pane ahi sooja 200 kraadini
- Kuumuta pliidil pannil või, sega selle sisse oder. Kuumuta.
- Lisa tükeldatud sibul ja küüslauk. kuumuta köögiviljad läbi
- Lisa vein ja kuumuta segades, kuni vein on kokku keenud
- Kalla segu ahjupotti. Kalla peale kuum puljong.
- Pane kaanega kaetud ahjupott ahju
- Küpseta ca 180 kraadi juures u 30-40 minutit. Aeg sõltub sellest, millist otra kasutasid. Proovi, kas oder on pehme
- Lõpptulemus peab jääma natuke vedel, kuna seistes tõmbab veel vedelikku sisse.
- Sega sisse tükeldatud juust. Kuna juust sulab, siis väga väikseks hakkima ei pea. Sega, kuni juust on sulanud.
- Maitsesta tüümianiga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!