Eestlased söövad liiga palju. Eriti jõulude ajal.
Eesti jõuluroad – sealiha, hapukapsas, seened, salatid… on väga toitvad. Nii et tavaliselt ei jää magustoidu jaoks kõhus liiga palju ruumi…
Tarretis on ideaalne ja parim jõulumagustoit. Kerge ja ilus.
Ning keefiri- kirsitarretis on veel ekstra hea. Jõuluvärvid
Märkus: keefir ja kirsid on mõlemad veidi hapud. Niisiis, maitse ja lisa nii palju suhkrut kui soovid.
Keefiri- ja kirsitarretis
Koostisained
- 0,5 liitrit keefirit
- suhkur, vanill
- 15 g želatiini
- vesi
- 0,5 liitrit kirsimahla
- suhkur,
- 15 g želatiini
- vesi
Juhised
- NB! Tarretise valmistamiseks keefir peab olema toatemperatuuril. Keefir peab olema “soe”, et vältida tükkide tekkimist.
- Lahusta želatiin. Jahuta see samale temperatuurile, kui on keefir. Samal ajal segades, kalla zelatiin peene joana keefirile. Maitse, vajadusel lisa veel suhkrut. Jaga keefir magustoiduklaasidesse ning pane külmikusse tarduma. 3. Umbes tunni pärast võta klaasid külmkapist välja,
Keefir ja želatiin peavad olema sarnase temperatuuriga! Aga NB! Keefirit ei saa kuumutada/keeta. Kui keefirit kõrgel temperatuuril kuumutada, on tulemuseks kohupiim :).
4. lahusta želatiin. Lisa kiiresti segades kirsimahlale, sega korralikult läbi. Lase kergelt tarduda. Vala jahtunud kirsitarretis keefirikihile ja pane tagasi külmkappi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!