Teistele meeldis

esmaspäev, 21. november 2016

Liharullid

Liharullid
Liharullide valmistamiseks vajad:

4 viilu sea välisfileed (st igale sööjale üks. Kui soovid rohkem, võta loomulikutl rohkem) s.o ca 400-500 g

suitsusinki või peekonit
marineeritud kurki
porgandit

maitsestamiseks soola, pipart, tüümianit, sinepit
Praadimiseks õli.

  1. Vasarda lihaviilud õhukeseks. eriti õhuke peab olema liha serv.
  2. viiluta köögiviljad ja sink peenikesteks ribadeks 
  3. Maitsesta lihaviilud soola- pipra-tüümianiga ning määri sisemisele küljele pisut sinepit.
  4. Pane lihaviilule köögiviljad, keera peale tagumine serv- välisfileel on tavaliselt väike kiulisem pekiservake, selle alla on täidist väga hea panna,
    seejärel voldi peale parem ja vasak serv, nii et täidis jääb lihatasku sisse. Ehk siis meisterda ümbrik.
    Ja rulli liha lõpuni,
  5. Kuumuta pannil õli
  6. Pane liharull pannile nii, et serv jääb allapoole, õli sisse. nn keevita serv kinni. Prae kõikidelt külgedelt pruuniks.
  7. Tõsta rullid nn kõrvale ja valmista lihavedelikust ja koorest kaste.
  8. Tõsta rullid kastmesse ja lase minutit 10 podiseda.

    Kui sa kastet ei taha, siis
  9. Tõsta eelpruunistatud rullid ahjuvormi ja kalla peale panniloputusvesi. Nii palju, et rullid on vähem kui poole kõrguseni kaetud. Eesmärk on hautada, mitte keeta.
  10. hauta 180 C pöördõhuga ca 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!