esmaspäev, 19. juuni 2017

Rabarberi-kohupiimasai

Rabarberi- kohupiimasai

Pärmitaignapõhjal on tehtud nii kohupiima kui rabarberi kui ka mõlemaga koos- saia. Idee, et keerata see kõik hoopis rullidesse, on pärit Parima Pagari saatest Terhilt.
Nii hea mõte. Tänan!

sellest tuleb 6-7 rulli

10 g pärmi
1 spl ( mitte kuhjaga) suhkrut
100 ml käesooja piima

25 g pehmet võid
ca 300 g jahu
1 väike muna
1/2 tl soola


Pärm, piim ja suhkur segada, kuni pärm lahustub.
Sega juurde pool jahust ja lase kerkida.

Klopi muna lahti, jäta alles ca teelusikatäis pärast määrimiseks.
Eelkergitusele lisa muna, maitseained, pehme või ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni taigen lööb kausi ja käte küljest lahti. Siputa üle jahuga ning lase kerkida kuni kahekordse koguseni.


Kerkinud taigen rulli laiali ja pane peale

200 g magusat vanillikohupiima. Võid panna ka maitsestamata, aga arvesta et rabarber on hapu.

Rabarberi- kohupiimasai
keera ääred kohupiimale peale ja rulli taigen uuesti ettevaatlikult ristkülikuks.
Puista peale
1 kl viilutatud rabarberit. Kui kasutad külmutatud rabarberit, sega tärklisega.
kaneeli
suhkrut


jäta 2 cm servast ilma täidiseta. Rulli taigen kokku jättes täidiseta osa rullimata, lahti.
Lõika taigen võrdseteks viiludeks (peaks tulema 6-7 tk). Täidiseta osa keera rulli alla põhjaks.
Pane rullid võiga määritud lahtikäivasse koogivormi " lilleks"- üks keskele, teised õiteks. Jäta rullidele kerkimisruumi.
.
Lase kerkida. Määri munaga ja küpseta  180 C ca 20-30 minutit, kuni sai lõhnab meeldivalt ja on kenasti pruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!