10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

reede, 25. august 2017

Kõrvitsa- nuudlikotletid

Kõrvitsakotlett
Kui riivimisprobleemist üle saada, siis kiire ja mõnus õhtusöök.

Sellest kogusest tuleb u 13 pätsikest. Aga ma soovitan teha pigem väiksemad, kui suuremad. Tainas on küll hästi vormitav ja jääb mõnusalt krõbeda pinnaga, aga seest on pehme ning liiga suur päts kipub murenema.

Koori ja riivi peene riiviga ca 500 g kõrvitsat

Kalla tassitäiele nuudlitele (vermišellid) peale tuline vesi, niipalju, et vesi vaevalt katab ja sega hoolega läbi. Kui nuudlid lähevad nn tükki, siis haki noaga peenemaks. Oluline, et taignasse ei jääks suuri nuudlitükke.
(NB! tegelikult sobivad kasutamiseks ka toored nuudlid, aga nn keedetud versioon annab taignale rohkem struktuuri. Kui teed endale ja väga ei viitsi, siis sega nuudlid toorena kõrvitsa hulka ja lase seal mõnda aega paisuda)

riivi u 50 g juustu.

Sega kokku kõrvits, nuudlid ja juust. Jälgi, et ei jääks tükke.
Klopi lahti üks muna, ja lisa see vähehaaval. Kuna kõrvits võib olla mahlasem ja kuivem, siis jälgi, et tainas ei jääks liiga vedel. Kui vaja, siis lisa natuke jahu või tärklist.

Kuna kõrvits on (minu jaoks liiga) magus, siis maitsesta julgelt soola, pipraga... tüümiani, ingveri, tsilli või muskaatpähkliga. Ära kõike loetelust korraga pane, vali 1-2, mis rohkem meeldivad.
Ole ettevaatlik soolaga, kuna juust on samuti soolane.

Mätsi pätsikesed. Prae tulises rasvas mõlemalt poolt. Jäta lauakatmise ajaks kas kaane alla või ahju  järelküpsema.
Täiesti ok, on neid teha ka ahjus, aga siis ei jää päts väga krõbe- pead katsetama ja mängima grillreziimidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!