Teistele meeldis

neljapäev, 4. jaanuar 2018

Plov. Riisiroog sealihaga

Plov
Ma lugesin hiljuti internetist väga huvitavat kirjapilti: blohhf.

Äkki peakski selle roa nimi olema blohhf, et vältida mõttetuid vaidlusi autentsuse üle. Tavaline Eesti koduköögi õhtusöök. Igal omad nipid.

Pane tulele paksupõhjaline pott.
Aja seal kuumaks suurem sorts õli ning viska kuuma õli sisse  4 inimese jaoks kuubikuteks hakitud
ca 300 g sealiha.  

Lase lihal igast küljest pruunistuda, sega. Kui liha on muutunud valgeks, lisa juurde


1 hakitud sibul
Plov
1 hakitud küüslauguküüs.

Ära lase sibulal pruuniks minna.  Sega.  Saputa peale soola ja pipart
Kui sibul on klaasjas ja liha pruunikas, kalla juurde
1/2 topsitäit tulist vett,  pane potikaas pooleldi peale ja lase haududa.

Lisa juurde
ca 1-2 spl tomatipastat. Parem, kui kasutad naturaalset tomatipastat, mitte ketsupit vms.
Sega läbi ja lisa veel tulist vett, et liha on poolenisti kaetud. Et hauduks, mitte ei keeks.

Lase podiseda, kontrolli aeg.- ajalt vee seisu. Ära kõrbema lase.

Kui liha on poolpehme see peaks juhtuma sõltuvalt liha kvaliteedist 10- 20 minuti pärast, lisa
ca 225 ml, see on üks tassitäis riisi.
peotäis kuivatatud ploome või aprikoose või rosinaid


Sega läbi, lase riisil kuumeneda ja kalla peale ca
700 ml tulist vett või puljongit.

Idee poolest peaks ta kaane all madalal tulel podisema. Ja segada ei tohiks. Aga sa tunned oma potti paremini. Kui on oht, et jääb põhja kinni, siis ikkagi sega aeg- ajalt ja kontrolli vee seisu.

Umbes 15 minuti pärast maitse, kas riis on pehme. Ja maitsesta lõplikult soola, suhkru, pipra, adzika, tüümianiga....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!