10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

esmaspäev, 28. mai 2018

Rukki- rabarberikook

 


Lihtne ja maitsev kook inimestele, kes ei taha või kellele ei maitse väga magusad koogid.

Rukki ja šokolaadi kibedus, hapukas rabarber ja krõmpsuvad pähklid loovad imelise koosluse.

Rukkijahu ja kohupiim muudavad selle koogi kergemaks ja tervislikumaks


Rukki- ja rabarberikook

  • Portsjonid: 4-6
  • Raskusaste: lihtne

mittemagus, kerge kook rabarberiga


Koostisosad

    Liivatainas:
  • 4 dl rukkijahu
  • 1 dl suhkrut
  • 150 g külma võid, lõigatud väikesteks kuubikuteks
  • 2 supilusikatäit kakaod
  • 1-2 supilusikatäit külma vett

  • Täidis

  • 125 g hapukoort
  • 800 g kohupiima
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • ca 300 g rabarberit või õunu. Kooritud ja viilutatud
  • purustatud sarapuupähkleid

Juhised

  1. Sõelu jahu ning kakao ja suhkur kokku suures kausis, lisa  külm või ja hõõru puulusikaga ( või sõrmedega) puruseks taignaks. Lisa  2-3 spl vett ja sega ühtlaseks tainaks.   Mähi taigen toidukilesse ja tõsta täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.
  2. Sega kokku täidise ained
  3. Kasutage kõrgete servadega vormi. Võta 2/3 taignast. suru see  20 cm läbimõõduga vormi  
  4. Vala täidis põhjale
  5. haki ülejäänud tainas ja sega  pähklitega ja puista pealmise kihina täidisele.
  6. Küpseta 180 C juures 30-40 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!