Teistele meeldis

reede, 24. märts 2017

Lillkapsavorm

Lillkapsavorm

Sobib söömiseks nii eraldi toidukorrana, kui ka lisandina prae juurde. Antud kogused on u 20x 20 suuruse vormi jaoks.

u 400 g lillkapsast. Lõika väiksemateks tükkideks.
2-3 tomatit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
ca 300 ml piima ( üks priskem tassitäis)
võid, õli
riivsaia
soovi korral ka riivjuustu

Pane ahi sooja.
Määri ahjuvorm võiga ning puista üle riivsaiaga.

Kuumuta pannil õli, keeruta  ja kuumuta seal tükeldatud lillkapsast.

Lisa u pool tassitäit kuuma vett ning lase lillkapsal haududa u 5 minutit, kuni kapsas on poolpehme. Maitsesta soolaga

Kalla pool kapsast ahjuvormi põhja. (Raputa üle juustuga) . Ja ülejäänud kapsas pane mingisse teise nõusse.

Kuumuta pannil õli sees, viilutatud sibul, lisa tükeldatud tomat ja peenestatud küüslauk. Maitsesta soola, pipraga. Hästi sobib ka basiilik, till ja petersell.
Kui sul on kodus sibula- tomati hoidist või a la letsot, siis see on nüüd see koht, kus sa saad seda kasutada.  Värskete viljade asemel kasuta siis hoidist.

Poolpehme sibulasegu kalla ahjuvormi kapsa peale. Pealmiseks kihiks sea ülejäänud kapsas.

Lillkapsavorm
Klopi lahti muna, sega piimaga. Ja kalla ahjuvormi. Riputa vorm üle riivsaiaga ( või juustuga).
Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit, kuni muna on hüübinud ja vorm kenasti pruunikas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!