Teistele meeldis

esmaspäev, 30. jaanuar 2017

Kartulipuder

Kartulipuder
see kõige tavalisem kartulipuder.

Ilmselt jälle toit, mis retsepti ei vaja, aga igaks juhuks ikka.

Kartulipudruga käib kaasa ka üks lugu. Minu isa, sõjajärgne laps, meenutab:

1-klassis sageli oli leiva vahel kartulipuder, sest normid tuli ära anda ja talvel, periood kus lehm ei lüpsnud, polnud ka võid.

Ehk siis, tänane tavaline toit on olnud kunagi ka toit, millega petta end pisut rikkamaks:)

Koori ära kartulid, lõika neljaks ning pane külma veega keema, Lisa keeduvette pisut soola.
Umbes 20 minuti pärast, kui kartulid on pehmed, kurna vesi ära.
pane pott kartulitega pliidi järelkuumusesse tahenema.


Lisa kartulitele tükk võid ning kalla kartulite alla, potti kuumenema, piima.
Tambi kartulid pudrunuiaga pudruks.
NB! Ära kasuta saumikserit, kuna kartulis on palju tärklist, siis selline aktiivne purustamine muudab segu liimiseks.

Kui vaja, lisa veel piima. Maitsesta soolaga ja söö ära.

Ühe sööja jaoks arvesta
2-3 kartulit
5 kartuli kohta arvesta umbes 0,5 klaasi piima. Alguses kalla pigem vähem, sest juurde saab alati panna
Võid võta kõva supilusikatäis, umbes 25 grammi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!